Utflyktochvandringsbloggen.blogspot.com

Långö badplats, populärt året runt

 


Långö är en av de öar som ligger närmast Trossö, där centrum i Karlskrona ligger. Staden Karlskrona är uppbyggd kring en rad öar som bildar de olika stadsdelarna. 

Långö ligger på 15 minuters promenadavstånd från stadskärnan på Trossö är därför mycket centralt belägen.Badplatsen är mycket populär sommartid med bangolf, tennisplan och så ligger Kajakklubben som närmaste granne. Vintertid kan man grilla, vinterbada och utnyttja stigarna längs havet.

N56,18066   O15,58193
Badplats med brygga, sandstrand och stor gräsyta
Omklädningsrum och toaletter
Bangolf
Tennisbanor
Vandringsstigar
Grillplats vid havet
Nära till p-platserna
Bra tillgänglighet
 

Här finns sandstrand och en stor gräsyta. Bilparkeringarna ligger nära stranden för den som har svårt att ta sig fram och bra för barnfamiljer med mycket packning.

Även vintertid är området populärt för att grilla, och som den här dagen, sola i den första vårsolen och att promenera längs havet. Det går vandringstigar genom badplatsen ut till udden. Vart du än går har du nära till havet.
Andra sidan stranden kan man se villorna vid Sjuhalla, Nättraby och Skärva, en hus med historia och speciellt byggnadsstil. Där anordnas en del arrangemang och där finns en ECO-butik väl värd att besöka. Men har man inte båt får man ta bilen ut, E22, mot Nättraby.Den här första vårdagen då vintern håller på att släppa tagen var det ett par tjejer som vinterbadade från bryggan.Ön Kålö ligger mellan Långö och Saltö som har broförbindelse. Men Kålö med sommarstugebebyggelse måste man ha båt för att ta sig ut till.

Vid Kajakklubben har man utsikt mot högskolan BTH, bostadsområdena Tullen och Kakelugnen.

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En kattugglas hoande och Måne över Almö

Vi har haft några riktigt fina solnedgångar nu i januari och många bilder av grymma solnedgångar läggs ut i  sociala medier. Jag tyckte att ...