Vill Du få email så du inte missar uppdateringar?

onsdag 23 juni 2021

Pittoreska sjöbodar


Här kommer lite bilder på olika sjöbodar ifrån ön Hasslö mellan Karlskrona och Ronneby. Nog andas alla dessa pittoreska sjöbodar både sommar och skärgård!

Hasslö är en plats jag ofta återkommer till. En fin ö att vandra runt på och där finns allt man kan önska så som badplats, flera matställen och ett fik intill skärgårdsbåtarna brygga i Garpahamnen. Så det går att ta skärgårdsbåtarna hit, ta en vandring på ön och ta nästa båt tillbaka.

Många cyklar runt på ön och  kommer man landvägen kan man passa på att ta en tur också till Almö som är den ö som man passerar på väg ut till Hasslö. Almö är en helt underbart naturreservat och  vandringsö som är bra tillgänglighetsanpassad med badplatser vid Sandvik (stor badplats med toaletter) och Hajvar (mindre badvik utan brygga). 

Själv föredrar jag Horn och Garpahamnen på morgonen när solen går upp. Hamnbassängen brukar under de första timmarna på morgonen bjuda på ett intressant fågelliv. 


Under eftermiddagstimmarna ligger solen på vid Hallarna där man kan bada från en stege och vid Lotsviksvägen kan man hoppa i havet från Lotsbryggan och njuta av hur solnedgången speglar sig i vattnet och över sjöbodarna...


.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vildmink i Blekinge

 Fantastiskt fint möte vid havet Ett trevligt möte vid kusten! En vildmink dök upp när jag satt och fikade vid havet och gottade mig i vårso...