Utflyktochvandringsbloggen.blogspot.com

Valhall utsiktsplats

 


En helt fantastisk utsikt hittar man vid Valhall ättestupa. Berget stupar lodrätt 40 meter ned till sjön Orlunden öster om Olofström. Att det är högt kan man se på fotot nedan där jag tog en bild av en kanot och en roddbåt i sjön uppifrån berget.

Här uppe finns grillplats och någon sittbänk där man kan ta del av den hänförande utsikten. Glöm inte fika korg!

I södra änden av sjön Orlunden finns en riktigt fin badplats. Väl i ordning, med bryggor och toaletter. Rislyckevägen, Gränum. 

Parkering och tillgänglighet

Vägen upp går genom en vacker lövskog och man kan parkera nära berget. Det ska finnas en mindre stig där en rullstol ska kunna komma fram för att njuta av utsikten. Jag har själv inte uppmärksammat den tillgänglighetsanpassade stigen de gånger jag varit här. Troligen går den ner till vänster strax efter parkeringen. Men det behövs ingen avancerad klättring för att ta sig till berget som ligger riktigt nära parkeringen.

Vägen upp är smal men man kan ta sig fram med en mindre buss/ husbil, men vid möte måste någon backa. Men det brukar fungera ;-)

Vägbeskrivning

Koordinater N56.26741  O14.58976

Valhall är välskyltad från de större vägarna. 
Kommer du söder ifrån så sväng mor Rösjö vid Jämshög. Valhall är skyltad även ifrån vägen mellan Olofström-Gaslunda Åkeholm.

Adress: Valhallavägen 81, Olofström.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En kattugglas hoande och Måne över Almö

Vi har haft några riktigt fina solnedgångar nu i januari och många bilder av grymma solnedgångar läggs ut i  sociala medier. Jag tyckte att ...