Vill Du få email så du inte missar uppdateringar?

fredag 2 juni 2023

Eloflex ett nödvändigt hjälpmedel

 

 

Eloflexen klarar berghällar och affärer

Tog en tur i skärgården med Eloflexen och det fungerade riktigt bra. Berghällar som här gick bra. När det lutar i sidled får däremot alla rullstolar problem och går inte att styra så bra. 

Det är ofta klippta gräsvägar i skärgården och var de mjuka ville rullstolen främre hjul sjunka ner i gräset. Högre fart underlättade,  men man får också har koll på vart man kör om man kör på full hastighet. 

Men trots allt tog jag mig runt ett par kilometer på en skärgårdsö med min Eloflex. 

Min Eloflex är helt nödvändig för mig

Den är också så lätt och smidig att jag kan åka på flera turer på Karlskronas skärgårdsbåtar. Men man måste beställa biljett först och då är besättningen förberedd och hjälper till på ett mycket serviceinriktad och trevligt sätt. 

Regionen skriver bara ut ett hjälpmedel. Det är inte deras problem om jag inte kommer in i affärer får jag till svar.

Jag hade haft svårt att klara mig utan min lilla behändiga Eloflex som tar mig in i affärer, ombord på tåg och båt. De är tyvärr mycket dyra men jag klarar mig inte utan den eller bara med att hyra permobil av hjälpmedelscenter.  

Man behöver helt enkelt två hjälpmedel då de har så olika användningsområden

Tyvärr får man bara hyra ett hjälpmedel av Regionens hjälpmedelscenter och om man inte klarar sitt behov är de inte deras bekymmer. Exempelvis kommer man inte in i mindre butiker, apotek, restauranger eller mottagningarna på vårdcentralen och sjukhus med permobil. Men regionerna tar inget ansvar över om rörelsehindrade klarar sin vardag eller inte. De uppträder ganska iskallt. Därför är det en sådan oerhörd lättnad att jag själv kunde köpa en Eloflex som ser till att jag inte är så hemmasittande och att jag kan behålla en del intressen trots att jag blivit sjuk. Det är viktigt om man blir sjuk eller skadar sig att man kan fortsätta utöva sitt vardagliga liv så självständigt som möjligt, med intressen och sociala kontakter. Kommunernas regler är för omänskliga helt enkelt. Enligt dem har jag bara rätt till att åka till vårdcentral och apotek. Inte ens till affären för mat ska man köpa med hemkörning. De förespråkar helt enkelt ett isolerat liv utan rättigheter ens till en vanlig promenad.

Äntligen återfå lite frihet

Så glad för att jag nu äntligen efter lång väntan äntligen kan börja återfå lite av den frihet som är så självklar när man kan gå. Det borde ingå i stödet till rörelsehindrade men man inser att välfärdssamhället inte längre finns för den som är sjuk. Den som är utförsäkrad eller lever på låg sjukkassa eller sjukersättning har inte råd att köpa extra hjälpmedel. Så ser det ut om du blir sjuk, tyvärr.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Backsipporna i Västra Vång

Tog en tur med bilen i det vackra vårvädret och kom förbi Västra Vång. Platsen ni vet där man hittade Guldgubbar och gummor. Och som varit e...