Utflyktochvandringsbloggen.blogspot.com

Lindö udde Naturreservat och fågelskådningsplats


Lindö udde är ett mindre Naturreservat i Ronneby kommun. Reservatet består av en mindre halvö med strövstigar, vacker natur med mycket ek och bedårande vitsippebackar på våren

Nere vid havet finns en värmestuga som vem som helst får använda för att äta sin matsäck. Det är fågelskådare som ofta håller till här och som ordnat stugan då man ofta skådar fågel tidiga morgnar . Själv har jag bland annat sett ägretthäger här.

Här finns också gamla militära rester i form av ett torn och ett kulsprutevärn.  Även gamla kulturminnen som påminner om stenbrytningen på ön.


På bilden ovan kan man se övervuxna slippers sedan stenbrytningens tid. Man lastade stenen på järnvägsvagnar som gick ned till utforslingshamnen. Även där kan man se tydliga rester efter rälsen.


Lindö är lättillgängligt. Det finns en parkering och sedan en fin grusväg där man promenerar några hundra meter till havet där grillplatser och värmestuga finns.
Där finns en fräsch tillgänglighetsanpassad torrtoa. Nere vid grillplatserna finns en handikapparkering för den som behöver köra ända ned.

Runt halvön går det promenadstigar. Man kan välja att gå ner till hamnen och gå runt halvön via stigen.
Vägbeskrivning

Från E22 vid Listerby kör du söderut mot Kuggeboda.
Fortsätt igenom Kuggeboda och precis när du kör ut från byn tar du av mot Lindö till vänster.
Det är sedan skyltat ned till parkeringen.Mängder med vårblommor finns på Lindö under tidig vår. Speciellt för Blekinge och platser som Lindö är att eken växer ända ner till vattenbrynet. Därför är också eken Blekinges landskapsträd.
I hamnen ligger ett kulsprutevärn från andra världskriget som är öppet.


Då Lindö är en udde så ser man både soluppgången och solnedgången från udden. Jag har varit på Lindö och njutit av att få se bådadera :-D

.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En kattugglas hoande och Måne över Almö

Vi har haft några riktigt fina solnedgångar nu i januari och många bilder av grymma solnedgångar läggs ut i  sociala medier. Jag tyckte att ...