Utflyktochvandringsbloggen.blogspot.com

Vindskydd Karlsnäsgården

 


Vid sjön Rötlången nära Karlsnäsgården, 13 kilometer norr om Ronneby ligger det här vindskyddet. Igenom sjön Rötlången rinner Ronnebyån med en 8 mil lång kanotled. 

Det finns två vindskydd. Ett mindre närmare sjön för övernattning. Längre upp på ängen finns ett vindskydd med bord och bänkar.

Vindskyddet är i första hand avsett för paddelkompaniets kunder men vem som helst får låna det mot ersättning enligt anvisningar på informationstavla. Det finns utrymme att tälta i dungen bakom vindskyddet med sjöutsikt. Tyvärr har vindskyddet inte sjöutsikt och grilla kan man göra vid iordningställda grillplatser. En liten brygga ligger fint ut i sjön.

Husbilar kan stå över natten.

Här finns ytterdass i bra skick.


Koordinater till vindskydden
N56,31208 O15,27681 

Kör av E22 till väg 27 mot Växjö. Sväng av mot Bredåkra/ Kallinge flygplats. Sväng vänster och kör förbi Bredåkra kyrka och fortsätt till Karlsnäsgården.  För att komma till vindskyddet kör man förbi Karlsnäsgården så ligger de invid en mindre äng på höger sida. Det går att köra fram med bil till vindskyddet.

Karlsnäsgården är Ronneby orienteringsklubbs klubbgård. Här finns en mängd olika leder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En kattugglas hoande och Måne över Almö

Vi har haft några riktigt fina solnedgångar nu i januari och många bilder av grymma solnedgångar läggs ut i  sociala medier. Jag tyckte att ...