Vill Du få email så du inte missar uppdateringar?

tisdag 27 juni 2023

Uttorps naturreservat med lättillgänglig skärgårdsnatur

Bilderna är från Uttorp då tanken var fågelskådning. Det blev dock mer av skådning av kossor som ännu är lyckligt ovetande om slaktbilen... Men än så länge solade de på strandängen med havsutsikt och en lagom sval vind i sommarhettan.
 
 
I horisonten anas Utklippans fyr och till min glädje funkande Uttorps naturreservat alldeles utmärkt med rullstol. Intilliggande cykelled hade dock tre stycken färister som gör att rullstolen måste lyftas över. Hade snabbt kunna avhjälpas med ett par plank att låta hjulburna ta sig över. 
 
Mamman med barnvagnen som stod och trixade vid färisten hade säkert också blivit lycklig över ett par vanliga plank att köra hjulen på och säkerligen också alla cyklister. På en cykelled är väl tanken att människor ska kunna färdas och njuta av omgivningarna, helt utan att bära. Strålande sol med en hel del fågel trots att besöket avlades runt middagstid. En dag i paradiset <3


När man är vid Uttorps naturreservat på Sturkö i Karlskrona kommun så är man så långt ut i skärgården man kan komma utan båt.

Här finns ett rikt fågelliv och utanför går farleden där man ser en hel del större fartyg men också mindre båtar med skärgårdsfolk.

Du hittar utflyktsmål i högermenyn under olika orter och platser. 

Men också sorterade under blogg- ämnen i vänstermenyn. 

Så det här blogginlägget kommer under Utflykter, Djur&natur och Tillgänglighet. Detta för att om du bara är intresserade av exempelvis natur och djurlivet kan du gå direkt till det "ämnet". Men ofta försöker jag lägga in platserna i högermenyn där varje plats beskrivs som jag varit på. Letar du utflyktsmål föreslår jag att du går direkt i högermenyn och bläddrar mellan de olika platserna. Hoppas du hittar lite tips på utfärder i vår underbara natur!

Och jag tar gärna emot tips från dig. Har du varit på en spännande eller trevlig plats så hör av dig i ett mail; lohlamariedebie@live.se eller mess 0708-625810

Vägbeskrivning
Ifrån E22 mellan Ramdala och Lösen, öster om Karlskrona, tar du av mot Sturkö-Tjurkö. Vid Kvarnen och skolan mitt på Sturkö tar du av till vänster. Uttorps naturreservat är skyltat ifrån vägen som går mot Sturkö kyrka. Vid naturreservatet finns parkering, torrtoa och vindskydd. Från parkeringen går en mindre promenadväg ner till havet ca 400-500 meter. Bra framkomlig väg med barnvagn och rullstol.
Cykelleden Uttorpsrundan passerar förbi här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

På tur med elskooter till vindskyddet vid Stora Kroksjön Långasjönäs Kar...

Gjorde ett litet klipp från elskootern till vindskyddet vid Stora Kroksjön i friluftsområdet Långasjönäs utanför Asarum. Bedårande vacker bo...