Vill Du få email så du inte missar uppdateringar?

torsdag 30 december 2021

När allt tycks falla på plats...


Ljuset denna kväll var helt magiskt och har fastnat i mitt minne, och av erfarenhet vet jag att de där få gångerna då allt är så vackert att hjärtat slår extra slag går aldrig att återskapa. Det blir inte detsamma att återvända och tro att man kan återuppleva magin hur gärna man än vill. Känslan av att allt faller på plats. Ljuset några minuter efter solnedgången svepte in omgivningarna i pastellfärger, nästan vindstilla med bara några få krusningar på ytan, kallt med minusgrader som gav klara kontraster och fina historiska miljöer intill havet.

Dessutom kom ett mycket trevlig äldre par och pratade en liten stund. Till och med deras siluetter var vackra när deras skuggor speglade sig i vattnet, då de fortsatte bortåt på gångvägen förbi den gamla bastionen. Men det kändes som ett intrång att fotografera dem så jag lät det vara. Respekt och magkänsla är viktigt och fick vägleda.

Fyren däremot, Karlskrona nedre, fick komma med på bild. Den står på Stumholmen i Karlskrona. På en del som heter Laboratorieholmen, men numera är utfyllt och bildar en enhet med Bastion Kungshall där man skjuter salut när kungligheter fötts och Stumholmen.
Karlskrona, Annandag jul 2021




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Senast på bloggen

Ryssberget   Ryssberget https://utflyktochvandringsbloggen.blogspot.com/p/ryssberget.html Stenbron över Gallån vid Ruan, en magiskt vacker p...