Vill Du få email så du inte missar uppdateringar?

onsdag 2 februari 2022

Medverkar i Naturmorgon P1 på lördag

På lördag medverkar jag i Naturmorgon P1 Sveriges radio om hur viktigt det är med lättillgängliga naturområden, tillsammans med Daniel Ottosson på Länsstyrelsen i Blekinge. Jippi!!!

Programmet är inspelat på Almö- ett av Blekinges vackra naturområden och med bra lättillgängliga slingor där man kommer fram med barnvagn/rullstol och med närheten till havet och ekhagarna.

Det är fantastiskt att länsstyrelsen i Blekinge visar så stort intresse för lättillgängliga naturområden och jobbar för det. Men kunskap behövs också. Beroende på vart i livet man befinner sig behövs olika anpassningar för att nå naturen på ett enkelt sätt. 

Naturmorgon sänds kl 06.10 på lördag den 5 februari 2022 



Naturmorgon skriver på Facebook och Instagram

Breda naturslingor med bra underlag för såväl barnvagn som permobil. Bra information både på nätet och på informationstavlor. Inbjudande grillplatser och rymliga toaletter.
Det är sånt som gör naturen tillgänglig för alla – även för den som har svårt att gå, till exempel.
Har du tips på såna ställen? Naturreservat eller andra platser som är guldkorn ur tillgänglighetssynpunkt?
Tipsa i tråden!!
🌳🌳🌳
På bilden syns Lohla-Marie De Bie som själv fått svårt att gå och har upptäckt både det som hindrar och det som underlättar i naturen, och diskuterar det med Daniel Ottosson från Länsstyrelsen i Blekinge.
🌳🌳🌳
I Naturmorgon på lördag 5 februari följer vi med dem båda till Almö naturreservat och får ta del av en rad konkreta tips som kan göra naturen mer tillgänglig.
Foto: Lisa Henkow/Sveriges Radio

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Backsipporna i Västra Vång

Tog en tur med bilen i det vackra vårvädret och kom förbi Västra Vång. Platsen ni vet där man hittade Guldgubbar och gummor. Och som varit e...