Vill Du få email så du inte missar uppdateringar?

torsdag 23 juni 2022

En seger för tillgängligheten

 


En liten seger!!! 😄 

En bom har varit  uppsatt vid Lyckå slottsruin som hindrat bilar att köra in och därmed gjort det jättesvårt för rörelsehindrade att nå platsen. Parkeringen som det hänvisats till ligger ett bra stycke från slottsruinen. Grejen är att slottruinen verkligen använts och är man rörelsehindrad behöver man kunna lyfta ex solstol och fikakorg ur bilen direkt till den plats man vill vara på. 

Jag har skickat mail kors och tvärs utan gehör. Men tydligen har frågan varit uppe i fullmäktige idag och det finns nu ett beslut på handikappparkering på platsen!!! Någon måste ha lyssnat! Så glad 😊

Men kommunen borde ha en referensgrupp där man kollar hur tillgängligheten kommer att funka med rörelsehindrade innan man bygger, sätter upp bommar redan på planeringsstadiet. Vara lite generös i beslutsfattandet och inbjudande för att tillsammans bygga den bästa kommunen för alla.

Hoppas också att det blir lite lättillgängliga promenadstråk och umgängesytor runt ån. Så trevligt att ha en å genom samhället men tyvärr vildvuxet där det kunde vara en oas för besökare.

Men som sagt jätteglad idag! 😊


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Backsipporna i Västra Vång

Tog en tur med bilen i det vackra vårvädret och kom förbi Västra Vång. Platsen ni vet där man hittade Guldgubbar och gummor. Och som varit e...