Vill Du få email så du inte missar uppdateringar?

tisdag 7 juni 2022

Rådjur och harar



Bilder från första veckan i juni. Tidigt på morgonen och i solnedgången rör sig djuren och det är lättare att få se dem. Under den här turen fick jag se flera rådjur varav ett var en duktig liten mamma med sitt kid. 

Även harar såg jag flera. De är lite luriga att upptäck då de fäller ner sina långa öron och pressar sig mot marken och så ligger de helt stilla. Där kan de ligga nästan hur länge som helst när de anar en fara. Man ser bara att den lilla nosen rör sig och vädrar människodoft. Sedan plötsligt sprätter de till och försvinner oerhört snabbt i väg. Det är inte alltid så lätt att vara beredd med kameran, även om man suttit och passat på dem, blir det ett överraskningsmoment när de väl sticker iväg.


Några få steg sedan försvann det här rådjuret in i rapsfältet.


 En äldre övergång över en gärdsgård och in i en hage med med stora ekar. Några tjärblomster bildar en vacker kontrast till naturens gröna nyanser.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vildmink i Blekinge

 Fantastiskt fint möte vid havet Ett trevligt möte vid kusten! En vildmink dök upp när jag satt och fikade vid havet och gottade mig i vårso...