Vill Du få email så du inte missar uppdateringar?

måndag 26 oktober 2020

Filmtips! Smart sätt att odla hållbart, djur-och giftfritt



Här kommer ett grymt filmtips på ett alternativt odlingssätt där man kan odla hållbart, djur- och giftfritt. Det här passar både för trädgårdsodling och i storskaliga odlar för dem som bedriver jordbruk.

Fakta är att 90% av näringsvärdet försvinner om man har djur i jordbruket! Smartare är att istället odla vår mat och näringen går direkt till människor och vi får behålla 100% av näringsvärdet.

Om djuren äter gräset som odlas och vi sedan ska äta köttet försvinner 90% av jordens näringsvärde till djuren vilket är ett enormt resursslöseri. Dessutom bidrar djurhållningen till växthuseffekten samt dödande av enskilda kännande individer.

I den här filmen kan du se hur man kan odla utan djurhållning. Ett smartare sätt helt enkelt.


Villands Vånga veganträdgård

Föreläsaren och odlaren heter Peter Albrecht och driver tillsammans med sin familj  Villands Vånga veganträdgård utanför Kristianstad. Du hittar dem även på Facebook.

Filmen

Film ligger på Youtube och är gjord av Martin Smedjeback.

https://www.youtube.com/watch?v=6wGtFkkIrwM&t=2368s&fbclid=IwAR3SCDo8m26UtAEWfx5IehT4ZlriidzyOmgr5uNTSl4E98spTjGrdIL-DRQ





,


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Backsipporna i Västra Vång

Tog en tur med bilen i det vackra vårvädret och kom förbi Västra Vång. Platsen ni vet där man hittade Guldgubbar och gummor. Och som varit e...