Vill Du få email så du inte missar uppdateringar?

söndag 4 oktober 2020

Boktips! En kvadratkilometer jord ger vegetarisk mat till 3000 personer

 


Hittat en ny intressant bok. Läser att "En kvadratkilometer mark kan ge vegetarisk mat till 3000 personer, men bara till 600 personer om de äter animaliskt".

Intressant fakta. Dessutom går det åt mindre vatten till vegetarisk mat. Varför talar man så tyst om detta nu när miljön är ett så hett diskussions ämne? Det är enorma vinster att göra med en vegetarisk kost. Därtill kommer hälsovinster i form av mindre hjärt- kärlsjukdomar, cancer med mera som även det är välkänt sedan länge.





Boken Europeiska kulturlandskap är verkligen en faktaspäckad bok som beskriver hur vårt landskap växt fram och hur det påverkats av människor sedan tidernas begynnelse.

Det är en djupgående bok som är fylld med vackra naturbilder från olika Europeiska landskap, kartor och illustrationer som beskriver utvecklingen.

Författaren Urban Emanuelsson är professor och har forskat vid Lunds universitet och Kristianstads högskola. Han arbetar med biologisk mångfald, naturvård för jordbrukslandskapet, fjällen och ett hållbart utnyttjande av skogen. Han är bosatt utanför Karlskrona i Blekinge.



.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Backsipporna i Västra Vång

Tog en tur med bilen i det vackra vårvädret och kom förbi Västra Vång. Platsen ni vet där man hittade Guldgubbar och gummor. Och som varit e...